Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Generátory komiksů

Určitě mnozí z vás znají a mají rádi malinké komiksy, tzv. stripy. Mezi celosvětově nejznámější patří (odkazy jsou na české překlady) nenažraný kocour Garfield, horlivý pracovník Dilbert a můj favorit černohumorný Red Meat. Z naší tvorby můžu doporučit holčičí dvojku Hana a Hana.

Tato dílka se obvykle vyznačují velmi jednoduchou grafikou, proto není divu, že se na Internetu objevuje spousta generátorů komiksů, pomocí kterých si může každý vytvořit svůj vlastní strip. Z českých stojí určitě za pozornost Expres Jarda a hornický generátor firmy OKD.

A kdo je mým favoritem? Jsou to stránky Stripgenerator.com. Na rozdíl od jiných je zde obrovská galerie postaviček (více než 100), věcí a grafických prvků (desítky). Ovládání je velmi jednoduché, intuitivní, ani takovému jazykovému nedoukovi jako já nevadí (možná dočasná) absence češtiny. Jedinou nevýhodou jsou občasné výpadky na serveru, kdy se uživatelům, kteří nejsou registrováni, může stát, že jejich dílko zůstane neuloženo. Proto je dobré se zaregistrovat. Nebojte se, chtějí jen přezdívku a e-mail. Po registraci se Vám automaticky vytvoří blog, kam se budou Vaše stripy ukládat a budete-li chtít, tak i archivovat.

Všechny příští články se budeme snažit zpestřit originálním komiksem vyrobeným pomocí Stripgeneratoru. Už teď se můžete seznámit s některými obyvateli naší Vesničky.

Komiks Vesnička - Prase Rudolf
Komiks Vesnička - Starosta Králík
Komiks Vesnička - Sexy Marika
Komiks Vesnička - Zlý skřítek Emil
Pokud se chcete podělit o nějaké svoje dílko, připojte odkaz pod článek.
Stránky komiksu Vesnička

Štítky:

Diskuse o článku Generátory komiksů

Anonymous Anonymní:

České Red Meaty se dají tvořit na adrese http://walecnici.wz.cz/nove/meaty/build_meat.php

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku