Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Doodle Google - Darwinius masillae

Doodle Google: Missing link found - Darwinius masillaeZaujal mě tajemný doodle od Googlu s názvem Scientists unveil fossil of Darwinius masillae - Missing link found, trošku jsem proto zapátral.

A co jsem zjistil?

Doodle má upozornit na to, že vědci odhalili v New Yorku kostru toho, co by mohl být společný předek člověka, lidoopů a dalších primátů, tzv. chybějící článek.

Malé stvoření, oficiálně známé jako Darwinius masillae, ale přezdívaná Ida, žilo před 47 miliony let, kostra je neobvykle zachovalá, chybí pouze část nohy a pět procent skeletu.

Missing link found - Darwinius masillae
Asi dvacet centimetrů dlouhá kompletní zkamenělina byla nalezena ve dvou kusech již v roce 1983 a od té doby je v soukromém vlastnictví. Amatérští nálezci se o kusy podělili, aniž věděli o jejich vědeckém významu.

Teprve před dvěma lety se norskému paleontologovi Jörnu Hurumovi z univerzity v Oslu podařilo k výzkumu získat i druhou polovinu nálezu a vědecky celek zpracovat.

Kostra má sice dlouhý ocas, ale také několik důležitých znaků typických pro lidskou rasu – palec, krátké paže a nohy a dopředu směřující oči.

"Toto malé stvoření nám ukáže naše spojení se všemi zbylými savci," řekl známý britský přírodovědec David Attenborough. "Spojení, které podle některých až dosud scházelo, už nechybí," dodal.

Co na to kreacionisté? :-)

Čerpáno z těchto zdrojů:
www.google.cz
www.livenews.com.au
www.tyden.cz
www.tn.cz

Štítky:

Diskuse o článku Doodle Google - Darwinius masillae



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku