Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Placené články a OK2-36288

Placené články

V poslední době se ve článcích na Webtrhu často rozebírá téma tzv. placených článků. O co zjednodušeně jde? Autor napíše na svůj blog text dle zadání "inzerenta", ale neoznačí ho jako reklamu, nýbrž udělá vše pro to, aby vypadal jako běžný nekomerční obsah.

Někdo v tom vidí budoucnost monetizace blogů. Na jedné straně je zřejmé, že se pohybujeme na hraně etiky. Reklama by měla být označena jako reklama a pokud bloger miluje nějaký produkt natolik, že o něm chce psát, měl by tak činit bezplatně. Na straně druhé velká média používají podobné praktiky. Proč by měly malé ryby plout proti proudu?

Cítí-li autor blogu potřebu napsat o tématu, za které je někdo ochoten zaplatit, nemám nic proti. Trošku váhám, jak vnímat lidi, kteří se nechávají pár stovkami "inspirovat". Nicméně jistě vím, že současné ceny (100 - 500 Kč za článek) mě k zaplevelování tohoto webu nepřimějí. Navíc bych se cítil malinko divně kvůli pravidelným čtenářům. Ocenil bych spíše, kdyby byl někdo ochoten platit za klikatelný odkaz bez nofollow na začátku či konci textu se sdělením např. Tento článek sponzoruje Obchod specializovaný na Vánoční dárky.

Ale pokud po skončení údajné hospodářské krize bude někdo ochoten nabídnout třeba litřík, nevim, nevim :)

OK2-36288 sráží mou chuť monetizovat

Web OK2-36288.blogspot.com už jsem zmiňoval ve článku, který se věnoval brněnským blogům, často na něj také odkazuju na mikroblogu. Občas při brouzdání těmito stránkami dostávám chuť zahrabat se hluboko pod zem a už nikdy nic nepublikovat.

Říkám si: Ty vole, ty uvažuješ o placených článcích? Zobrazuju u svých textů reklamy, přijde sem tolik návštěvníků za měsíc jako OK2-36288 za půlroku a přitom kvalitou vede jednoznačně on (ještěže mám spoluautory). Připadá mi zlehka blbé nechat si platit za něco, co je méně dobré než obsah vytvořený úplně bezplatně.

Tak alespoň znovu na OK2-36288 odkážu, tentokrát na jednotlivé rubriky:

Politika
Co mě baví
Co mě štve

Snad nám autora neseberou a vytrvá, i když to nemá lehké. 26. října 2009 jsem se dočetl: Minulý týden jsem byl přátelsky a v dobré víře upozorněn, že tento blog pilně sledují operativci z BIS. Protože podobně jako přátelé z Elave nemám co skrývat, mohu napsat jen jediné: přátelé, buďte vítáni ;)

Aktualizováno

Když si v krámě oblíbím nějakou dobrotu, přestanou ji mít, zdraží ji či zkurví. Když si na Netu oblíbím nějakou stránku, do roka a do dne ji zruší :( To je také případ OK2-36288. Autor publikuje na jiném webu a zabývá se téměř výlučně křesťanskou tématikou.

Vesnička - Placený komiks.
Stránky komiksu Vesnička

Štítky:

Diskuse o článku Placené články a OK2-36288



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku