Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Simulátor rozlišení, rychlost načítání stránek, měření dostupnosti

Dnes Vám představím 3 užitečné aplikace, které se hodí pro každého, kdo má stránky na Internetu. Možná se už teď ptáte: "To nás máš za blbce? Neumíme snad googlovat? Proč otravuješ s takovýmto článkem?" Rovnou odpovídám: Skutečně existují podobných "vychytávek" mraky. Snad Vás přesvědčím, že jsou tyto 3 ve svém oboru na špičce a má smysl o nich psát.

Infobyip.com - Nejlepší simulátor rozlišení

Zajistit, aby se Vaše stránky zobrazovaly důstojně na obstarožních monitorech i na obřích LCDčkách není jen tak. Popravdě krom některých diskusních fór nevím o nikom, kdo by to zvládnul. Pevné rozměry stránek nejsou tím pravým ořechovým, ať už zarovnáte doleva či na střed. Zbývá tedy v rámci možností "pružit", ovšem od 800px do 1920px se jen tak "nedopružíte".

Účelem simulátorů rozlišení je ukázat, jak Vaše stránky vypadají na různých monitorech. Všechny (mnou nalezené), až na ten, který dnes představuji, mají jednu zásadní nevýhodu: Umí pouze menší rozměry, než máte aktuálně Vy. Simulátor od Infobyip.com zvládá všechny. Rada pro podobné lamy jako jsem já: U větších rozlišení si stránku zmenšete pomocí svého prohlížeče, tak získáte dokonalý přehled.

Kdybyste náhodou podléhali depresím kvůli tomu, že na tom není Váš web dobře, zadejte do simulátoru některého z velkých hráčů. Ani oni neví, jak na to. Je to kvadratura kruhu.

Pingdom Tools - Měření rychlosti načítání webu

Odborníci by Vám pravděpodobně pro účely měření rychlosti doporučili doplňky pro Firefox od Googlu či Yahoo. Vyzkoušel jsem, pokud se v této problematice chcete nimrat, doporučuji také.

Výsledky jednoduchého měření pomocí Pingdom Tools jsou velmi podobné. Výhodou je, že nemusíte nic instalovat + následně študovat šílené manuály, abyste se dozvěděli, jak na tom s rychlostí jste. Prostě jen naklepete adresu, odentrujete a víte. Vyskočí Vám nejen rychlost načtení u celé stránky, ale i u jednotlivých elementů.

Možnosti nastavení jsou široké dle vkusu každého soudruha. Pokud necháte zaškrtnuté políčko "Save test", výsledek měření se automaticky uloží a bude k dispozici při dalším testování stránky.

Monitoring-serveru.cz - Měření dostupnosti stránek

Nakonec něco z českých luhů a hájů. Nemáte-li webhosting, který to dělá automaticky, určitě oceníte službu, jež umí monitorovat, zda jsou Vaše stránky nepřetržitě dostupné.

Jak to funguje? Zaregistrujete se, umístíte na svůj web ikonku a oni zadarmo každých 10 minut ověří, jestli je vše OK. K dispozici máte nejen číslo z ikonky, ale i podrobnější statistiky, které uvidíte po přihlášení.

Závěrem

Asi od svých 17 let vím, že jsem nesežral všechnu moudrost světa. Mimochodem, spousta lidí k tomuto poznání u sebe nedospěje nikdy :) Pokud tedy máte tipy na lepší podobné služby, rychle s nimi do diskuse pod článkem.

Kam dál?
Využití RSS: Feedburner, widgety a novinky na web

Štítky:

Diskuse o článku Simulátor rozlišení, rychlost načítání stránek, měření dostupnosti



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku