Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

3 opravdu osobní české blogy

Na Internetu najdete stovky odborných blogů, blogííííísků (snad mám správně počet í), politických blogů, cestovatelských zápisníků, fanouškovských notýsků, blogů s velkou variabilitou obsahu... Čeho je ovšem jako šafránu, jsou opravdu kvalitní a čitelné osobní blogy, kde lidé píší o tom, co prožívají, čím procházejí a co se jim právě děje.

Ono to totiž není jen tak. Dát semtam dohromady článek o tom, jaká je učitelka megera, šéf pitomec, rodiče ničemu nerozumí či jak jsme se opili, to dokáže každý. Ovšem zaujme to maximálně úzký okruh individuí, které daného výtečníka nebo výtečnici znají.

Dnes bych Vám chtěl představit 3 osobní blogy, jejichž autory jsem nikdy neviděl, nemailoval jsem si s nimi, nechatoval, prostě jsou to pro mě úplně cizí lidi. Co mají společného? Píší poutavě, upřímně, zajímavě, pro radost. A to dnes není málo.

Ceady.blog.cz
17. října přestěhováno na Thelifeofceady.blogspot.com

Ceady o sobě: "Jsem malá, baculatá, (ne)kreativní, pesimistická, ulítlá, sarkastická, urážlivá, soběstačná, přitom také závislá, smutná i veselá, samotná, usmrkaná,náladová, čitelná..."

Blog byl původně založen jako stránky o hubnutí. Nicméně od té doby došlo k velkému posunu, proč také psát o dietách, když Ceady evidentně žádnou nepotřebuje? Vznikl příjemný deníček se slušnou návštěvností a pohodovou komunitou lidí.

Citovaprostitutka.blog.cz

Autorka, která vystupuje pod nickem "Citová Prostitutka", je tajemná jako hrad v Karpatech. Lze dovodit, že se jedná o VŠ studentku, která momentálně přebývá v Praze.

A o čem píše? Samozřejmě hlavně o chlapech :) Je ostrá jako břitva, upřímná až to bolí a z obsahu je zřejmé, že má pod čepicí. Motto: "Život není pornofilm, ani mateřská školka."

Krom originálních textů (místy dokonce i poezie) autorka občas oživí článek trefným citátem. Pár příkladů:
"Stateční možná nežijí věčně, ale opatrní vůbec."
"Život je krásný, ovšem záleží na tom, skrz jakou skleničku se na něj díváte."

Evavusa.blogspot.com

Lidé, kteří vyráží do zahraničí na zkušenou, si často začnou psát o svých dobrodružstvích blog. A často po vyprchání prvotní euforie s blogováním velmi rychle skončí.

To ovšem není případ Evy, která má za sebou už téměř dva měsíce ročního pobytu na americké High school ve státě Illinois. Od srpna pravidelně informuje o tom, co jí za velkou louží potkává. USA jsou holt jiný svět, zaujmou třeba pasáže o výuce dějin, za takové komolení historie by se nemuseli stydět ani sovětští soudruzi :)

Kam dál?
3 české blogy, které stojí za to číst

Štítky: ,

Diskuse o článku 3 opravdu osobní české blogy

Blogger Ceady:

Tedy tohoto článku jsem si všimla teprve teď :) Děkuju!
A asi bych řekla, že tyto stránky končí. Proč vést dvě stránky. Možná pokud mi nikdo na ty nové nebude chodit, tak se s vysokou pravděpodobností vrátím zpátky na blog.cz
Mohla bych se zeptat, jak jsi umístila na stránky návštěvnost? Přesně jsem tam vložila ten "kód" a nic... Jsem na tohle tupá :D

 
Blogger Holden Caulfield:

Toplist už na Tvých nových stránkách vidím. 110 návštěvníků za dnešní večer dokazuje, že lidi chodit budou.

Pokud bys chtěla použít počítadlo navazující na blog.cz, změň id na 680375.

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku