Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Jak předcházet domácímu násilí

Doba, kdy stačila žhavá vášeň, pár rumů a diskotéková hudba k vytvoření celoživotního svazku, je pryč. Dnes je díky pestrým možnostem antikoncepce u většiny párů běžné, že se před vstupem do manželství obě hrdličky pečlivě oťuknou. Ovšem část slečen pořád myslí při výběru partnera spíše pánevním ústrojím než mozkem. A pak se diví, když dostanou od svého vysněného drsňáka na budku.

Jak předcházet domácímu násilí výběrem vhodného partnera

Pravděpodobnost, že se muž s holubičí povahou po 20 letech vztahu zblázní, začne ponižovat manželku a občas jí střelí pár facek, se limitně blíží nule. Vždy je možné vysledovat varovné příznaky, které jasně říkají: "Rychle pryč." Jakým typům se raději vyhnout?

1) Bitkaři

Slečinky milé, pokud Váš vyvolený každou chvilku vybouchá hospodu, pokud se chválí svými bitkařskými úspěchy, pokud kdykoli brání svou čest pěstmi, můžete se dřív nebo později těšit na nakládačku. Agresor se ve Vašem náručí nezmění, v mezních situacích bude sahat k násilí.

2) Zamindrákovaní pitomci

Lidé bez zdravého sebevědomí často ubližují. Pečovat o takového ubrekánka může být pro ženu zajímavé, všichni mu škodí, spikli se proti němu. Chudáček. Jenomže časem může nastat situace, kdy se stanete v jeho hlavě Vy osobou, která jde proti němu. Bude jako zvíře zatlačené do kouta, zažijete peklo.

3) Lidé, kteří si nikoho neváží

Matka je kráva, otec kretén, všechny bývalky jsou pizdy, soused je idiot, příbuzní se chovají jako dobytek. Pokud si někdo neváží svých blízkých, přestane si brzy vážit i Vás.

Jak předcházet opakování domácího násilí

Pokud se stala při výběru partnera chyba, žijete s tyranem a nechcete od něj pryč, zamyslete se nad tím, co agresi spouští. Často dochází ke hraní stále stejných her, jejichž součástí je násilí (3x týdně přijde chlap nalitý, dostane vynadáno, dá staré po tlamě). Co dělat, abyste byla bita co možná nejméně?

1) Žádné hovory s opilcem

Přijde-li Váš miláček po 15 kouskách z knajpy, neprovokujte. Odsuňte se z jeho dosahu, třeba předstírejte spánek. Rozhodně neřešte žádné pitomosti, nepobrekávejte. V takových okamžicích nemůžete ničeho (kromě pár ran pěstí) dosáhnout.

2) Dopřejte partnerovi klid

Chlapi obecně milují své koníčky. Pokud je o ně chce otravná partnerka připravit, nenesou to libě. U agresivních jedinců mohou být blbé kecy při zápasu oblíbeného hokejového týmu důvodem k nasrání.

3) Nevyčítejte, nehádejte se

Pokud jste si dobrovolně zvolila život s člověkem, který se k Vám chová hnusně, nevyčítejte mu to. Ani cokoli jiného. Neprosazujte své požadavky, je to zbytečné. Nehádejte se, raději držte hubu nebo přes ni dostanete. Buďte pokorná jako beránek. Vycházejte ve všem vstříc.

Doporučení závěrem

Drahé slečny, chápu, že jsou pro vás muži se sklonem k násilí přitažliví. Užijte si s nimi, co to jde. Ale rozhodně si je neberte za manžely. Pokud to uděláte a ze své svobodné vůle svůj život spojíte s takovým prasetem, nedivte se a trpte. Za blbost se platí.

Kam dál?
Agrese v našich životech - Co dělat, přepadne-li nás afekt

Štítky: ,

Diskuse o článku Jak předcházet domácímu násilí



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku