Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Proč je O2 aréna přítěží pro Sazku

Poslední dobou hýbe médii neuspokojivé hospodaření naší nejstarší loterijní společnosti Sazka. Firma má každý rok zisk více než 1 miliardu po zdanění, přesto se topí v dluzích. Důvodem jsou závazky, které splácí v souvislosti s O2 arénou.

Proč stahuje tento hypermoderní kulturní a sportovní stánek Sazku ke dnu?

1) V ČR nejsme nakloněni velkým inovativním projektům

Pendolino, Opencard, Kaplického knihovna, 02 aréna, tunel Blanka... Ve výčtu obřích projektů, vůči kterým se veřejnost ostře vymezovala, bych mohl pokračovat na celou A4. Vždy se najde spousta chytrolínů tvrdících: "Děti hladověj v Africe, my utrácíme za zbytečnosti.", vždy se najdou šťouralové rozpatlávající sebemenší pochybení, vždy se ozvou závistivci.

2) Špatný důvod pro stavbu a chaotické řízení stavby

Důvodem pro takovou investici by měly být potřeby lidí. Nikoli furiantství a stavění si pomníku. Stavba se dostala do skluzu, management v čele s Alešem Hušákem propadl panice. Vše řešili typicky českou cestou: Zvýšili tlak na podřízené a nutili je trávit v práci čím dál víc času (někteří tam i spali). Je logické, že v takovéto atmosféře padla velká spousta špatných rozhodnutí, kvůli kterým se utratilo zbytečně moc peněz.

3) Neschopné vedení arény

Už vidím kluky, jak si potřásají rukou u právě dostavěné arény a sní o tom, jak z haly padne celý národ na prdel, jak budou návštěvníci platit nehorázné peníze a stát fronty, aby mohli v tomto zázraku chvilku pobýt.

Důsledkem hlavy v oblacích byl arogantní přístup k veřejnosti. Vlivem předraženého vstupného a občerstvení se aréna nestala příjemným prostorem, kde by celé rodiny trávily volný čas, ale místem velkých akcí, kam zajde běžný člověk párkrát do roka.

4) Špatná pověst arény

S nehoráznými cenami všeho souvisí také špatná image arény. Ač zde plácám moudra, nikdy jsem tam nebyl. Neláká mě to. Známí mi nedali žádné kladné reference. Chci se za normální peníze dobře pobavit, nechci být šacován u vchodu, nechci být pod dohledem vlezlé ostrahy, nechci platit za pivo dvojnásobek běžné ceny.

5) Sazka řídí provoz arény

Bossové Sazky řídí arénu prostřednictvím firmy Bestsport, mají přímý vliv na politiku haly vůči veřejnosti. Ve své nabubřelosti si neuvědomují, že řízení bezproblémové loterijní společnost s více než 50 letou tradicí zvládne i cvičená opice (pokud nemá sklony k megalomanství), kdežto management arény je trošku jiné kafe.

Řešení: Ať se Sazka haly zbaví

Pokud se Sazka 02 arény zbaví, bude velká část jejich problémů vyřešena. Běžní lidé nic nepoznají, dál budou chodit na hokej a koncerty, nový majitel jistě nenechá takové lukrativní prostory ladem. Najdou v sobě šéfové Sazky dost odvahy k přiznání neúspěchu? Zbaví Sazku této koule na noze?

Další text o sázení:
Tipy na fotbal - Stránky, kde předpovídají výsledky

Štítky: ,

Diskuse o článku Proč je O2 aréna přítěží pro Sazku



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku