Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Bulvární okénko: Krampolová krade, divoši tančí u Vozové hradby

Místo obvyklých pseudointelektuálních keců Vám dnes nabízím trochu pokleslé zábavy a (slovy písně od skupiny Kryštof) legálního fetu. Ano, jak již bystřejší čtenáři odhalili, podíváme se do světa slavných lidiček, kteří existují v dokonalé symbióze s bulvárními novináři.

Jak toto soužití funguje?

Krampolová: Pekelně mazaná nebo úplně blbá?

Manželka nestárnoucího baviče Jiřího Krampola patří mezi celebrity, které nikdy nic nedokázaly a sluní se v záři reflektorů jen kvůli příbuzenskému (či partnerskému) vztahu s někým opravdu populárním.

To, že zde píši zrovna o paní Krampolové, je čirá náhoda. Hodí se mi jako příklad, protože aktuálně kraluje bulváru (každých 14 dní vládne někdo jiný). Internetové i tištěné plátky obsáhle referují o krádežích v obchodech, které prý páchá jako na běžícím pásu.

V hledáčku pochybných médií byla kvůli svému vzhledu a vystupování již dříve, čile s nimi komunikovala. V současné době probírané zlodějny jen trošku více rozzářily její hvězdu.

Z nařčení je Krampolová zoufalá, její Jirka kvůli tomu začal znovu pít a kouřit. Přesto dál s bulvárem spolupracuje. Nechala vyrobit exkluzivní fotografie, na kterých je při činu. Dává rozhovory, v nichž provokativně lže (řekne, že abstinuje, pak se nechá přichytit se skleničkou v ruce) a navštěvuje večírku populárů.

Proč to dělá?
1) Líbí se jí pobyt mezi smetánkou smetánky.
2) Zvyšuje cenu svého manžela na trhu bavičů.
3) Požívá výhod, které život slavných nabízí.
4) Lichotí jí pozornost bulvárních médií.

Nebo je prostě jenom krystalicky blbá.

Daniel Landa: Ztracená přestárlá pleška

Daniel Landa je příkladem celebrity, jejíž sláva nevzešla z bulváru. Velkou část své kariéry pokleslé plátky nepotřeboval. Jeho tvorba byla natolik oblíbená, že se bez nich obešel a bez problémů uživil.

Co bylo včera, není dnes. Snížení kvality jeho díla razantně zmenšilo počet těch, kteří mu jsou ochotni platit. V posledních letech je na Landu smutný pohled. Stává se parodií sám na sebe, v očích občas probleskne zoufalství přestárlé plešky ztracené v dnešní chaotické době.

Nedávno převzal ocenění za 1 milion prodaných nosičů. Kdyby měl z každého pouhopouhých 10 korun, vydělal by už teď výrazně více než většina lidí za celý život.

To, že musí spolupracovat s bulvárem, souvisí s jeho nenažraností a rozmařilým životním stylem, který je na hony vzdálený dělnickým masám, pro něž pěje. Možná i proto chybí Landovi inspirace.

Letos bude pořádat turné s názvem Vozová hradba (shoda se stejnojmennou písní Orlíku je čistě náhodná). Jakou formu propagace zvolil? Pozval údajné divochy z Velikonočního ostrova, kteří na tiskovce téměř bez oblečení zatančili a provedli s Landou rituál přátelství. Všude je toho plno, úkol splněn.

Kam Landa ještě klesne? Obnoví kolem roku 2030 s Matáskem skupinu Orlík? Nechá si nastřílet vlasy?

Komu bulvár opravdu škodí

Pokud se někdo slavný s bulvárem nebaví, tak tam není (např. Jaromír Nohavica). Kdo s nimi komunikuje, ten je více či méně šikovně využívá pro své potřeby a na oko nadává.

Nejhorší situace nastává, když se do spárů pochybných médií dostane obyčejný člověk. Zničí ho během chvilky, obrana neexistuje. Namátkou zmíním kauzu vychovatele Hradní stráže Miloše Topolovského, z něhož bulvár udělal úchyla, který znásilňoval vojáky. Soud ho následně osvobodil, protože bylo obvinění vymyšlené.

Kam dál?
HROM revival: Pocta legendárnímu časopisu

Štítky: , ,

Diskuse o článku Bulvární okénko: Krampolová krade, divoši tančí u Vozové hradby



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku