Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Tipsportca /Tipšestka/ versus Sportka: Kde vyhrajete víc?

Aktualizováno:

Soud vyhověl Sazce, Tipsport musel svou loterii přejmenovat. Nový název zní Tipšestka.

Další parametry zůstávají nezměněny, proto i obsah tohoto článku ponechávám (krom odkazu na herní plán) v původní podobě.

Národ je na nohou! Po více než 50 letech končí čekání. Monopol Sazky na číselné loterie je otřesen. Přicházejí nové hry, ve kterých vyhrajete víc!

Takový dojem jsem získal z PR článků na českých zpravodajských webech. Kritických ohlasů je minimum, vládne bezbřehé nadšení.

Pojďme si na základě dostupných faktů ukázat, jak dopadá srovnání Sportky (6 ze 49) a konkurenční loterie Tipsportca (6 ze 36).

Losované sázky nejsou žádnou novinkou

Úvodem zbořím jeden malý mýtus. Ačkoli se o tom nyní mlčí, spousta sázkových kanceláří už roky losuje čísla, při jejichž uhodnutí vyhrajete.

V čem je rozdíl? Doposud nebyl jackpot, Vaše případná výhra byla stanovena pevným kursem. Jeden příklad za všechny: U hry Grand (Tipsport) tipujete 5 čísel ze 30, vsadíte-li 10,- Kč a všechny uhodnete, vyhráváte vklad x 100 000, což dává rovný milión.

Jackpot má tu výhodu, že roste. Ovšem pokud vyhraje více lidí, dělí se mezi ně. U Grandu víte přesně, o kolik hrajete. Jackpot 10 milionů si mohou rozdělit 2 výherci, stejně jako 20 výherců.

Sportka versus Tipsportca: Kolik jde na výhry?


Zde se kupodivu revoluce nekoná. Kdo doufal, že dá Tipsport na výhry o hodně víc než 50%, které dává Sazka na Sportku, musí být zklamán. Klucka z Berouna budou vyplácet 55% vkladů, což je výrazně méně, než kolik vyplácí na kurzových sázkách. Mají fanoušky loterií za blbce?

Co se týká rozdělení na jednotlivá výherní pořadí, opět se (asi je to logické) nedočkáme žádného překvapení. Nejvíce procent jde na první a poslední pořadí.

Podrobnosti se dočtete v Herním plánu číselné loterie Tipsportca a v Herním plánu číselných loterií a sázkových her společnosti Sazka (obojí PDF).

Poradí si Tipsportca s malým růstem jackpotu?

Jak uvádím výše, Sazka i Tipsport dávají na výhry zhruba stejné procento vkladů. Sportky se losují vždy 2 tahy (vklad na jeden je 8 korun), u Tipsportcy bude prozatím jeden tah za 15 korun.

Jackpot Tipsportcy by proto měl růst výrazně rychleji. Brání tomu 2 faktory:

1) Pravděpodobnost výhry 1. pořadí je 7x větší než u Sportky. Lidé budou vyhrávat častěji, ovšem nižší částky.

2) Tipsport má přibližně 6x méně poboček než Sazka. Proto bude počet sázejících výrazně menší než u Sportky. Navíc dojde k rozdrobení mezi další konkurenty, jakmile oni spustí své loterie.

Jackpot v desítkách milionů je nejlepší reklamou. Může na něj Tipsportca v dohledné době dosáhnout?

Tipsport musí vytáhnout eso z rukávu

Chce-li Tipsport využít oslabení Sazky, jistě dělá dobře, když rozjíždí novou loterii jako první.

Ale to nestačí. Stejně jako nestačí maskot Leoš Mareš.

Co je třeba udělat? Využít § 7 Herního plánu (Tipsport může v rámci této loterie organizovat losování mimořádných peněžitých prémií.) a nalít pro začátek do jackpotu alespoň 30 000 000,-. To se zatím nestalo.

Pokud se k umělému navýšení jackpotu Tipsport neodhodlá, rozhodně Sazku neporazí. To samé lze říci i o dalších nováčcích v tomto segmentu herního byznysu.

Aktualizováno:
Podobně jako Sportka láká na superjackpot (musíte dát celý tiket + Šanci), tak i Tipšestka nabízí prémii (je nutné vsadit alespoň 5 sloupečků). Obě loterie požadují pro výhru celé sumy úspěch v doplňkové hře (Šance u Sazky a sudá-lichá u Tipsportu).

Kam dál?
Tipy na fotbal: Stránky, kde předpovídají výsledky

Štítky: ,

Diskuse o článku Tipsportca /Tipšestka/ versus Sportka: Kde vyhrajete víc?

Anonymous Anonymní:

v článku je chyba, minimální vklad od sportky je 16 Kč, Tipsport je tak o korunu levnější, nikoli jednou tak dražší

 
Blogger Holden Caulfield:

Anonymní:

Mýlíte se. Vklad na 1 tah Sportky je 8,- Kč. Nic na tom nemění, že se musí vsadit oba losované tahy (celkem 16,-).

 
Anonymous Anonymní:

to nic nemění na skutečnosti, že minimální vklad od sportky je 16 Kč a u Tipsportu 15 Kč

 
Blogger Holden Caulfield:

...a že za 16,- Kč jste u Sportky ve hře o 2 jackpoty ve 2 na sobě nezávislých losováních, zatímco u Tipsportcy budete za 15,- ve hře o jeden jackpot v jednom losování.

 
Anonymous Anonymní:

Ten první anonym je neznalej a nebo neumí počítat, ale to neznamená, že nemůže vyhrát

 
Anonymous Anonymní:

A vytahujou se jak kšany-na zázemí hrozně šetřej- ze zvědavosti jsem si taky vsadil a je 20.26 hod. a nikde na počítači nemohu njít výsledky. prostě hrůza.

 
Anonymous Anonymní:

Je 20,36 a výsledky ještě nejsou zveřejněny.Tipšestka je pouze na jeden tah za 15,-Kč a Sportka na dva tahy za 16,-Kč

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku