Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Proč pobírají někteří Romové vysoké sociální dávky?

V průběhu porevolučních let získal na oblibě mýtus, dle kterého bere romská rodina vyšší sociální dávky než česká famílie, jež se nachází v obdobné situaci. Prý za to může na straně Romů nadstandardní znalost tohoto segmentu práva a na straně státu (respektive úředníků) strach dát jim málo.

Obecně platí, že slušný zdravý člověk na dávky nedosáhne, ať je v jakkoli svízelné situaci. Na základě zkušenosti, kterou popsal před delším časem +JA+ v článku Morytáty nezaměstnaného, jsem si teď (když se pro změnu lepí smůla na paty mně) ani netroufnul jít někam o něco žádat.

Snažte se o zlepšení své situace, stát Vás odmění nižšími dávkami

Takto by se dalo v kostce shrnout hlavní sdělení, které putuje ze strany odpovědných orgánů k lidem pobírajícím sociální dávky.

V souvislosti s vládními škrty jsou dávky snižovány (popř. úplně odebírány) těm, kteří žijí plus minus normálně, mají zdravé děti a relativně fungující rodinu.

K čemu stát touto politikou sociálně slabé motivuje?

1) Kašlete na zdraví, invalidní důchod jde pořád ještě ukoulet.

Částečná či plná invalidita je lákavým zdrojem příjmů. Nikdo moc nezkoumá, zda ji způsobila vyšší moc nebo divoký životní styl. Žádný člověk není úplně zdravý, stačí to jen pošoupnout správným směrem.

2) Buďte nezodpovědní při plození dětí.

Děti jsou finanční jistotou. Chce-li žena bonus, stačí přijít do jiného stavu s blízkým příbuzným nebo si v těhotenství dopřávat nadměrnou konzumaci návykových látek.

3) Vyvíjejte maximální možné úsilí, aby se měla celá rodina špatně.

Úředníci posuzují situaci celé domácnosti. Pokud jsou na tom (nedejbože) lidé žijící s Vámi dobře, budete vytrestáni zkrouhnutím dávek pro svou osobu.

4) Opovažte se pracovat.

Jakýkoli pokus o legální práci přinese okamžité snížení dávek. Po započítání výdajů spojených se zaměstnáním na tom můžete jenom prodělat.

Čím hůř, tím líp

Pravidla související s určováním výše dávek jsou naprosto zvrhlá.

Tím, jak se místo promyšlených změn pouze tupě zpřísňují, nutí sociálně slabé obyvatele k systematickému zhoršování své životní situace.

Proč pobírají někteří Romové vysoké sociální dávky?

Protože je jejich situace objektivně špatná. Jsou nemocní, nezaměstnaní, mají postižené děti...

Stát se o ně postará, jenom když na tom nebudou dobře. Jsou zatlačeni do kouta. Co jim tedy zbývá? Dřít za minimální mzdu, chovat se zodpovědně a mít daleko méně peněz než teď?

Související text:
Cikáni stavějí barák – Sledujte v TV novou reality show!

Štítky: ,

Diskuse o článku Proč pobírají někteří Romové vysoké sociální dávky?

Anonymous Anonymní:

Vyžírky naší tak dost upadlé společnoti a pořád jim sypeme a spousta naších bělochů jena tom podstatně hůř.Je to neskutečný nepoměr,já po40 let práce jako nástrojař jsem se neměl tak dobře jako oni bez práce a stresů.To je krásná solidarita,ovšem jen pro někoho.
Snad to skončí co nejdříve!!

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku