Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Restaurace Thalie v Brně: Recenze večeře pro dva

Poslední dobou se zrovna netopíme v penězích, marně bych lovil v paměti, kdy jsme naposled jedli v restauraci. Ovšem svého času jsem se stravoval po hospodách a hotelech kvůli pracovním povinnostem více než často, proto (ač nejsem žádný Pohlreich) dokážu posoudit, co je standard, a troufám si na napsání této amatérské recenze.

Restaurace Thalie se nachází v úplném centru Brna poblíž Malinovského náměstí. Původně nebyla naší volbou. Ovšem podnik, kam jsme mířili, zrovna okupovali fanoušci hokejové Komety. Rozhodli jsme se tudíž stravenky, které usyslila moje přítelkyně, uplatnit v Thalii.

Prostředí restaurace Thalie

Restaurace sídlí ve sklepních prostorách, je rozdělena na kuřáckou a nekuřáckou část, interiér zlehka navozuje atmosféru retra (cihly, model starého motocyklu...).

Co se týká čistoty, nedá se nic moc vytknout.

Nepříjemně nás překvapila absence papírových ručníků na záchodech.

Kvalita, cena a množství jídla

Jídelní lístek je příliš rozsáhlý, což většinou nevěstí nic dobrého. Ovšem obsazenost restaurace se ani neblížila polovině, proto jsme si řekli, že to kuchař musí zvládnout.

Já si objednal Dozlatova smaženou kuřecí kapsu v sezamové strouhance (150,- Kč). Jako přílohu jsem zvolil Brambory pečené v alobalu s jogurtovo-pepřovým přelivem (40,- Kč). Přítelkyně si dala Steak z lososa ve vinném těstíčku zdobený broskví (180,- Kč) a k tomu Kořeněné brambory (40,- Kč).

Čekání na vyřízení objednávky nebylo nikterak dlouhé.

Přineseny nám byly obří porce bez (zbytečné) oblohy.

Ač nerad, tady musím začít s kritikou. Sezamová semínka na mém hlavním jídle šly spočítal na prstech pracovníka pily. Jogurtovo-pepřový přeliv bych spíše nazval koprovou omáčkou, pepř neviděl ani z rychlíku. Lososový steak mé přítelkyně zapomněl kuchař dozdobit broskví, kořeněné bramborové kousky smažené ve friťáku byly bez koření a na první pohled děsily tmavě hnědou barvou (hořké naštěstí nebyly).

Vady na kráse nebyly tak velké, abychom jídlo vraceli, inu pustili jsme se do konzumace. Chuťový zážitek jsme si užili veskrze průměrný, nejvíc se povedl losos, který nebyl vysušený, jak bývá v mnohých českých restauracích zvykem. Pečené brambory byly zajímavé.

Obsluha v restauraci Thalie

S obsluhou jsme byli relativně spokojení. Jen jsem měl celou dobu pocit, že by se číšník choval trošku jinak, pokud bychom patřili mezi stálé hosty nebo brněnskou smetánku.

Mé podezření se potvrdilo, když jsme dojedli. Číšník se zeptal, zda bylo vše v pořádku. Přítelkyně se k výtkám neuchýlila. Já jsem zmínil výše popsané vady svého jídla. Očekával jsem omluvu nebo (jak bývá v seriózních podnicích zvykem) nabídku na slevu či drink zdarma. Místo toho mi číšník vesele sdělil, že si chybějícího sezamu sám všimnul, že kopr je součástí všech přelivů a na pepř kuchař zapomněl. Jinými slovy: Jste vidláci, nikdy jste tu nebyli, asi už nikdy nepřijdete, proč bych se z vás měl posrat.

Hodnocení restaurace Thalie Brno


Pepř musí v kuchyni mít, broskve taky, sezam také (vyskytuje se na lístku víckrát). Proč se tyto ingredience neocitly na talířích? Proč nám číšník přinesl jídlo, o kterém věděl, že není v pořádku? Proč se pak neomluvil?

Kdo ví. Ale jsem přesvědčen, že pokud bychom byli ne dva nýmandi, ale druhořadý herec Mahenova divadla s přítelkyní, tak by se to nestalo.

Dokud se nenaučí v restauraci Thalie přistupovat ke všem hostům stejně, zajděte raději jinam. Průměrné jídlo za tyto peníze (i levněji) pořídíte kdekoli. Ve většině restaurací Vám navíc přinesou přesně, co si objednáte.

Štítky: ,

Diskuse o článku Restaurace Thalie v Brně: Recenze večeře pro dva

Anonymous Anonymní:

Ano,máte pravdu, v thalii sem byla také s přítelem na večeři a ani se o tom nebudu rozepisovat,tento podnik nemá s restaurací nic společného. Nám tedy ani nechutnalo.

 
Anonymous Anonymní:

Do restaurace thalie chodim s pritelem a nemuzu rict jedine spatne slovo. Obsluha mila, prijemna a ochotna. Jidlo vynikajici. Muzu jenom doporucit.

 
Anonymous Anonymní:

Pardon,ale s vaší recenzí nemohu souhlasit...Chodíme sem pravidelně a s kuchyní a obsluhou jsme naprosto spokojeni.Ba naopak skoro všude jinde obsluha nepříjemná ,neochotná a pomalá a jídla a ceny otom raději ani nemluvit.

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku