Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

KDU-ČSL: Jediná rozumná volba v příštích volbách do PS

Ať už budou volby do Poslanecké sněmovny kdykoli, vítěz je jasný. Také lze s téměř absolutní jistotou říci, že Česká strana sociálně demokratická nezíská 101 hlasů potřebných k sestavení jednobarevné vlády. Klíčovou otázkou tudíž je: Kdo půjde s ČSSD do koalice?

Slepenec s ODS nebo TOP 09

Asi nejhorší variantou by bylo vyhandlování podpory se současnými vládními stranami. Rozehrály velkou hru plnou nedomyšlených reforem, zvyšování daní a tupých škrtů. Budou chtít zuby nehty udržet své pozice, znemožní jakékoli smysluplné změny.

U KSČM straší budoucnost víc než minulost

Na vzrůstajících preferencích komunistů je jasně vidět, že 23 let po revoluci nikoho příliš nedojímají jejich minulé hříchy. Čas otupí i ostrý břit, ostatně třeba katolická církev má také na svědomí nějaké ty desítky milionů obětí z dávných dob.

Nebezpečí KSČM tkví v něčem, co média takřka nezmiňují.

Obsazování míst vysokých úředníků, manažerů státních podniků a jiných postů, na něž mají vliv politici, u nás probíhá téměř výhradně podle stranického klíče. Slovy Karolíny Peake: "Pan ministr tam potřebuje lidi, se kterými si rozumí."

Kovaní komunisté by se vrátili všude tam, odkud byli před necelým čtvrtstoletím vyhnáni.

Nové tváře? Jen to ne!

Po blamáži, jejíž gigantické rozměry od Věcí veřejných nečekali ani největší odpůrci, pevně doufám, že všichni jejich podporovatelé s pokorou uznají svou chybu a příštích deset let minou volební místnost velkým obloukem.

Pro nás ostatní zůstává smutné memento: Nová strana s novými tvářemi nikdy!

KDU-ČSL: Jediná rozumná volba

Lakomí ježíškáři utekli k TOP 09, do lůna rodné strany se vracet nebudou. I pokud bychom vlivem rozpočtově odpovědného chemika Kalouska museli jíst kůru ze stromů, tato sorta lidí najde viníka v naší nedostatečné skromnosti a bude propagovat žraní hlíny s tím, že je třeba nechat kůru pro příští generace.

KDU-ČSL prošla obrodou, výrazně omladila své řady. Na regionální úrovni má stále silné zastoupení ve veřejných funkcích, spousta členů má dlouholeté zkušenosti s praktickou politikou.

Lidovci jsou dle aktuálních průzkumů na hranici volitelnosti. Dostanou-li se do sněmovny, jsou právě oni ideální pro korigování ČSSD. Pokud se bez předsudků zamyslíte nad tím, co je pro Českou republiku nejlepší, třeba jim dáte (stejně jako já) svůj hlas.

Kam dál?
Délka života: DŮKAZ, že za socialismu nebylo lépe

Štítky:

Diskuse o článku KDU-ČSL: Jediná rozumná volba v příštích volbách do PS

Anonymous Anonymní:

Vašku, a co Zelení?

Dan

 
Blogger Holden Caulfield:

Dane,

Zelení neprojdou. Proč?

1) Lidi si pořád dobře pamatují, co předváděli Marťa Bursík a Kačka Jacques.
2) Zelení už nemají podporu Havla a Schwarzenberga.
3) Ekologická témata dnes netáhnou tak jako v době prosperity.
4) "Zelené" projekty jako biopaliva nebo fotovoltaika způsobily mnohamiliardové škody.

 
Anonymous Anonymní:

"Křesťani" už tu byli v Národní frontě a vládách dávno předtím. Jen po úžasné "sametovce" každou vládu rozhádali. To je stejná partaj, jako VV, jen se u toho modlí a neodposlouchávají. Bůh nás chraň národe český, ještě to k modrým ptákům a loupežníkům z TOP 09. BRRR

 
Blogger Holden Caulfield:

Anonymní:

Dan nabízel jako alternativu Zelené, se kterou stranou byste po volbách oženil ČSSD Vy?

 
Anonymous Anonymní:

absolutní souhlas s anonymem, Lux to začal a Kalous to dokončí. zelení magoři no chraň nás pánbůh před těma blbama....

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku