Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Kolik dává ČT tento týden v hlavním vysílacím čase filmů?

Pokud milovníci filmů před začátkem digitalizace doufali, že jim nastanou zlaté časy, musí být hodně zklamáni. Komerční televize točí reprízy prověřených snímků z minulosti a lebedí si v zahraničním škváru. K dobru jim můžeme přičíst snad jen velké hollywoodské trháky, kterými nešetří.

Veřejnoprávní Česká televize se snaží za každou cenu dodržet rozpočet a zároveň ufinancovat tvorbu sobě nakloněných umělců.

Zápas ČT s reklamou

Česká televize se nachází ve zvláštní situaci. Na svém nejsledovanějším prvním kanálu nesmí vysílat reklamu. Vypomáhá si různými formami teleshoppingu a prapodivnými jakoby výukovými programy, jež jsou sponzorovány velkými firmami (např. o výhodách bankovních produktů).

ČT nesmí přerušovat filmy (na rozdíl od hokeje) komerčními přestávkami. Protože jsou celovečerní snímky moc dlouhé, z artové Dvojky v hlavním vysílacím čase zmizely.

Kolik vysílá od 20:00 Česká televize filmů

Na ČT2 žádný.

ČT1 dává v úterý poměrně zdařilé Děti noci, na CSFD tomuto snímku s pouhými 53 procenty křivdí. V pátek pak uvádí stejně hodnocenou (já ji neviděl) pohádku Královský slib. Neděle je ve znamení velkofilmu Lidice (na vině je výročí, Jednička obvykle v tomto čase vysílá nějaké své původní perly).

Co ještě začíná před 21:00

Na ČT1 jen podprůměrná americká produkce Kauza CIA (sobota).

Dvojka je trošičku dajnější. Vysílá v rámci cyklu Velikáni filmu... Alain Resnais snímky Loni v Marienbadu (pondělí od 20:50, na CSFD 80 %) a Stavisky (pátek 20:55, dle CSFD 63 %).

Suma sumárum

Podobně jako dnes jsem zde lkal před delším časem. Od té doby se nic moc nezměnilo, krom toho, že vytrvale klesá podíl těch největších hráčů. Z koláče sledovanosti jim ukusují menší stanice, ale všichni se perou pouze o diváky, kteří chtějí povrchní zábavu.

ČT na filmové fanoušky také kašle. Včetně výjimečně úváděných Lidic jsem napočítal 3 dobré filmy (Děti noci jsou reprízovány, další 2 snímky jsou postarší).

Snad se dočkám lepších časů dřív, než přestanu televizi (krom přímých přenosů) sledovat. Mám to médium rád...

Kam dál?
Jan Kraus nebo Karel Šíp: Kdo je lepší

Štítky: ,

Diskuse o článku Kolik dává ČT tento týden v hlavním vysílacím čase filmů?



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku