Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Farma Bolka Polívky - Restaurace U klauna: Recenze večeře

Po několika měsících jsem se vydal s přítelkyní na večeři. Vybrali jsme restauraci U klauna, která je součástí areálu Farmy Bolka Polívky.

Navštívil jsem ji už před lety. Kolem roku 2000 jsem tam byl třikrát. Poprvé jsme byli nadšení, podruhé už to nebylo hi-fi. Třetí posezení mě na více než jednu dekádu odradilo: Odporné pivo, otrávená obsluha, hnusný přemaštěný bramborák.

Ostatně i sám Bolek Polívka si byl vědom kolísání kvality služeb. V jednom rozhovoru mluvil o tom, že se všechno (logicky) odvíjí od šéfa hospody a není snadné najít někoho schopného.

Farma Bolka Polívky - Prostředí

Farma Bolka Polívky vzkvétá. Je sympatické, když bohatý člověk investuje do něčeho, co zvelebí krajinu a dělá radost obyčejným lidem.

Areál je čistý, velmi dobře udržovaný. Oproti přelomu tisíciletí došlo ke značnému rozšíření kapacity, nabízených aktivit i lákadel pro děti.

Restaurace U klauna - Příjemné překvapení

Hospoda byla obsazena tak akorát. Když jsme přišli, zrovna se pro nás na zahrádce uvolnil stůl.

Starobrno nepatří mezi moje oblíbená piva, s vínem je to v českých restauracích loterie. Proto jsme si každý nechali od příjemné servírky přinést 2 deci bílého (Veltlín) do půllitru a minerálku, abychom se mohli případně zachránit střikem. Naše obavy byly zbytečné, víno za 30,-/2 deci šlo bez problémů pít samotné.

K jídlu jsme si oba dali Grilovaného candáta s restovanou zeleninou za 169,- a navíc jedny Fazolové lusky na slanině (55,-). Cena za porci se zastavila zlehka pod bankovkou s učitelem národů.

Candát se zeleninou byl zdařilý. Pachy a chutě jednotlivých ingrediencí se nesmíchaly, což je důkazem opravdového grilování. Maso bylo šťavnaté a okořeněné tak, že neztratilo svá specifika.

Co se dá vytknout

Co chybělo k úplné dokonalosti?

1) Součástí grilované zeleniny byly houby, na což nás nikdo předem neupozornil.
2) Fazolky byly zlehka přemaštěné.
3) Papriky byly téměř syrové. Chtělo to je trošku přismahnout a stáhnout kůžičku.

Kdo si nepřečte na Internetu, že restaurace U klauna nebere vůbec žádné stravenky, může být na místě nemile překvapený.

Hlavně vytrvat

V současné době mohu posezení U klauna doporučit. Snad udrží laťku a vyhnou se výkyvům v kvalitě služeb, které kazily pověst hospody v minulosti.

Závěrem pro milovníky celebrit

Ano, Bolek tam byl. A ano, byl na plech :)

Kam dál?
Restaurace Thalie v Brně: Recenze večeře pro dva

Štítky: ,

Diskuse o článku Farma Bolka Polívky - Restaurace U klauna: Recenze večeře



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku