Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Cizinka: Seriál, který mě uhranul :-)

Dnešní můj příspěvek netypicky nebude o knize, nýbrž o jiném, dle mínění řady lidí pokleslejším, druhu umění. Ve volném čase se rádi s mým drahým podíváme na dobrý seriál. Většinou jde o sitcomy, detektivní příběhy nebo sci-fi. K Vánocům jsem si ale udělala radost a pohledala na Internetu něco ryze ženského – romantiku. A narazila jsem na Cizinku (v originále Outlander), dílo americké televizní stanice Starz.

Doposud 8 dílů, k nimž má na jaře přibýt dalších 8. Točeno dle knižní předlohy univerzitní profesorky Diany Gabaldon, která se přímo podílí na natáčení, dokonce tam má i menší hereckou roli.

A o čem to je? Nelekněte se, prosím, trochu zvláštního začátku. Zdravotní sestra Claire se sotva vrátila z frontové linie 2. světové války, kde ošetřovala raněné, a po jejím skončení je na druhých líbánkách s manželem Frankem. Díky magickému místu Craig Na Dune se doslova propadne v čase do roku 1743.

Následují nádherné krajiny Skotska a řada obtížných situací, jimž je mladá žena vystavena ve světě fungujícím na zcela jiných principech než ve 20. století. Jak si vede budete sledovat se zatajeným dechem. Pro ilustraci si zkuste představit otázku její identity – kým se vlastně v tomto světě stane a může stát? Sice se chce vrátit zpět do své doby, ale i to má svá ale...

No, a teď k tomu přidejte velmi půvabnou, ve tváři místy až vznešeně působící ženu a toho nej nej nej nej nejvíc sexy romantického hrdinu. Herecké obsazení: Caitriona Balfe jako Claire a Sam Heughan jako mladý psanec Jamie Fraser. Podívejte se na fotku a pochopíte, proč se zrodila záležitost jako pocket Jamie – toho prostě chcete mít pořád u sebe ;)
Cizinka
Ilustrační obrázek, zdroj: www.starz.com

Ale dosti jásání nad Jamiem. Na své si rozhodně přijde také ten, kdo ocení drama a rád sleduje charaktery jednotlivých postav a jejich vývoj (včetně superzáporných záporáků). Angličtináře potěší skvělý skotský přízvuk aktérů. A nemohu opomenout, že od 6. dílu nabere věc na pořádných obrátkách i co se týká milostných scén ;)

Na závěr už jen zmíním, že názor podobný tomu mému má mnoho dalších. Jak jinak by Outlander zvítězil v People's Choice Awards 2015 (v kategorii Favorite Cable Sci-fi/Fantasy TV Show)?

Takže vám, milí zlatí, či spíše milé zlaté, přeju příjemnou zábavu :) Pište kdyžtak do diskuse, jak se vám show líbí ;) A chcete-li více informací, podívejte se sem:

Cizinka na Starz.com
Cizinka na Serialzone.cz
Cizinka na Edna.cz
Cizinka na CSFD.cz

PS: U prvního dílu jsem si ještě nebyla jistá, zda ve sledování vytrváme. Pokud váháte, rozhodně si zapněte díl druhý. Myslím, že pak už budete polapeni ;-)

Kam dál?
3 skvělé seriály, které (zatím) české televize ignorují

Štítky:

Diskuse o článku Cizinka: Seriál, který mě uhranul :-)



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku