Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Středoškoláci se chtějí bavit? V žádném případě!

Pod okny úřadu se nám skoro každé odpoledne schází partička středoškoláků.

Pokecají, pustí si z mobilu hip hop, cucnou z plastové flašky desítku pivo, pokuřují. A během hodiny odcházejí.

Některým kolegyním se to hodně nelíbí. Nejvíc proti mládežníkům brojí jedna pětadvacetiletá, která dřív dělala servírku a hulila jako fabrika. Je jen otázkou času, kdy bude na studenty přivolána policie.

Ne, že by byl dvorek úřadu nějak extra atraktivní. Parkoviště, vedle probíhají stavební práce, středoškoláci posedávají na studené zídce, za zády rozbahněný trávník.

Ale kam jinam jít?

V nově upraveném parku, kde největší inovace spočívá ve vykácení stromů a vybetonování chodníků do šířky silnice, platí zákaz pití alkoholu, který kontrolují neustále bdělí městští strážníci.

Hospody jsou drahé.

Mládež to holt s možnostmi k pobavení nemá snadné.

Už i na akcích typu Majáles probíhá šacování. Koncerty končí před desátou večerní, což dosahuje naprosté absurdity u největších světových hvězd, které musí v ČR ukazovat svou šou za světla nebo se nechat zavřít do haly.

Vše ve jménu klidu a prevence před návykovými látkami.

Velká část studentstva proto snahu o společenské aktivity vzdala. Tráví čas čučením do monitoru. Jediný, kdo se může realizovat, jsou sportovci.

V devadesátých letech taková buzerace nebyla.

Když si tak probírám své bývalé spolužáky, téměř na nikom tehdejší svoboda nezanechala negativní stopy. Jsou z nich slušní pracující lidé.

Jistě, pár násosků se najde.

Jedno mají společné. Absolvovali povinnou vojenskou základní službu. Tam, kde měla vládnout disciplína a kde měli z rozevlátých chlapců vykvést zocelení chlapi, se rodili budoucí alkoholici.

Svoboda vytvořila zodpovědnost, buzerace sociálně nepřizpůsobivé.

Co asi vyroste z dnešních študentíků, když je svazujeme stále větším množstvím pravidel a děláme všechno pro to, aby si nemohli užívat zábavu v kolektivu vrstevníků?

Také Vás zajímá:
Život začíná aneb Co po maturitě
ATARI 800XE - Vzpomínka na legendární herní mašinu

Štítky: ,

Diskuse o článku Středoškoláci se chtějí bavit? V žádném případě!



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku