Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Zpravodajské Rádio ZET: Dobrý nápad, nic moc provedení

Ukecaný, nudný a hudebně trapný Radiožurnál versus lokálně vidlácké regionální stanice Českého rozhlasu versus rozjuchaná komerční rádia. Kdo vítězí?

U mě soukromé zpravodajské Rádio ZET. I když jde o jednookého mezi slepými.

Dá se poslouchat. Hudba je spíše rockovější, coververze téměř nehrají, informace bývají často zajímavé. Leč zoufale chybí člověk, který by rádio vedl. Určitě existuje, nicméně je utajen, kontakt k nenalezení, výsledky práce nulové.

Hlavně levně

Tak lze shrnout motto Rádia ZET.

Pokud s někým udělají rozhovor, otočí ho klidně třikrát během několika málo hodin. A protože je opakování matkou moudrosti, dají ho znovu následující den.

Moderátoři jen vyplňují čas mezi písničkami, rozhovory a informacemi. O zpravodajství evidentně nemají áhnung. Oplývají slovní zásobou na úrovni komerčních stanic, ale nejsou tak veselí. Vlastní názor neřeknou a s nikým nekomunikují.

Mrtvé rádio

Čímž se dostáváme k nejslabší stránce Rádia ZET.

Jde o dokonale mrtvé médium. S nikým živě nemluví a když, tak to dělají za účelem předtočení. Posluchači nemají možnost jakkoli se do vysílání zapojit.

V módě je dnes jiný přístup. Pokud v 15:30 spadne v Horní Dolní do žumpy prase a v 16:30 ho hasiči v plném zdraví vytáhnou, tak je nezbytné mít na místě v 19:30 reportéra pro živý vstup.

Rádio ZET je opačný extrém.

Šetřit, ale přemýšlet

Pro začátek by to chtělo někoho, kdo si vysílání (třeba od osmi do čtyř) poslechne. Pak odpadne otravné opakování i absurdity, jako když se v roce 2017 anglicky dozvídáme, co právě pronesl britský premiér Tony Blair.

Pak zaplatit aspoň jednoho slušného novináře, který se bude věnovat rádiu na plný úvazek a občas třeba vystrčí paty ze studia.

Za zvážení stojí přesun z Prahy. Za poloviční mzdy jsou v regionu dvakrát lepší pracovníci.

A nebát se zapojení studentů politologie, mezinárodních vztahů, ekonomie, sociologie... Určitě se od nich je možné dozvědět víc informací, než jakou stanici posloucháme a jaké předtočené téma následuje.

Zároveň to chce omezit prapodivné kouče, analytiky a podobné vemena, které moudrým hlasem sáhodlouze opakovaně sdělují banality.

Zpravodajské rádio pro střední generaci? Dobrý nápad. Teď jen zapracovat na provedení.

Také Vás zajímá:
Novináři, přestaňte nám konečně lhát o nezávislosti médií
Matrix AB: Babiš není idiot, jen špatný herec

Štítky: ,

Diskuse o článku Zpravodajské Rádio ZET: Dobrý nápad, nic moc provedení



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku