Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Chápu, proč lidi chtějí volit Babiše

Preference hnutí ANO se dlouhodobě drží nad 30 procenty. Sobotkovy šachy s nimi nezahýbaly. Pravděpodobně s nimi směrem dolů nepohne nic. Ačkoli Andrej Babiš moji důvěru nemá a mít nebude, chápu, proč jej lidé volí.

Babiš prokázal akceschopnost. Co chtěl, to prosadil. Má charisma, je jediným skutečným politickým lídrem v České republice. Jeho příznivci dobře vědí, že není Mirkem Dušínem a že mu jde především o jeho vlastní prospěch. Ale nevadí jim to.

Argumenty proti Babišovi jsou totiž značně chabé:

- dyndal dotace na hraně zákona stejně jako spousta jiných podnikatelů a neziskovek,
- využil fintu s korunovými dluhopisy stejně jako spousta jiných podnikatelů,
- ovlivňuje svá média, což může překvapit jen někoho s velmi mdlou inteligencí, média přece koupil, aby je mohl ovlivňovat,
- je hrozbou pro demokracii, tím sice dráždí (pseudo)intelektuály, ale naprosto nedojímá běžné voliče, kteří řeší, jak zaplatí složenky a chtějí mít naději, že bude líp.

Babiš má skvěle zvládnutou propagaci. Netváří se lidově, to by mu nikdo nežral. Ovšem dává najevo, že se nebojí kontaktu s plebs. Působí rázně, rozhodně, sebevědomě, mluví jazykem, kterému posluchači rozumí.

Jeho voliči mu mnohé odpustili a ještě odpustí.

Podíváme-li se, jakou alternativu nabízejí ostatní strany, které mají naději probojovat se do Poslanecké sněmovny, nezbývá než trpce zaplakat.

ČSSD by měla lovit ve vodách sociálně slabších vrstev. Hodila chudším spoluobčanům pár kostí, například prosadila zvýšení minimální mzdy. Ovšem vyžít se za ni pořád nedá. Podpora slušných pracujících lidí, kteří mají děti, je stále směšně nízká, důstojné bydlení je nedostupné. V exekuci se plácá 834 tisíc lidí, jejich počet narostl meziročně o desetinu. Co pro ně ČSSD udělala? Proč by ji měli volit?

ODS má sympatický program. Méně regulací, více svobody, daňové zvýhodnění rodin s dětmi. Průšvih je, že když byli u vlády, dělali pravý opak toho, co slíbili. Namátkou zmíním třeba, jak si představují málo regulací. Za vlády ODS byl schválen občanský zákoník, který má 3081 paragrafů.

TOP 09 se snaží mít jako hlavní program boj proti Babišovi. Kalousek falešně brnká na pravdoláskařskou notečku a poslední dobou také slibuje, komu všemu rozdá peníze. Ubohé.

Lidovci zaslouží ocenění za to, jak šli do rizikového spojení se Starosty. Odvahu od této partaje očekával málokdo. Mají relativně rozumné programové priority. Ale je záhadou, jaký bude za pár let zdravotní stav Pavla Bělobrádka a kam se strana posune, až přestane Bělobrádek na výkon vrcholných funkcí stačit.

Komunisté už desítky let marně čekají na omlazení. Až přijde, můžou dát socanům pěkně na prdel. Co by udělali, dostali-li by se k moci, je velkou neznámou. V rámci civilizačního okruhu, kam ČR patří, jsou totiž jejich vize těžce mimo mísu.

Co může zlomit Babišovi vaz? Paradoxně, když se mu podaří dosáhnout volebního vítězství a získat funkci premiéra. V ČR totiž posledních deset let reálně vládne ministr financí. Nikdo už si pořádně nevzpomíná, co (krom ostudy) udělali Topolánek a Nečas, ovšem Kalouskovy škrty pamatují všichni, stejně jako rekordní schodky státního rozpočtu a podvázání ekonomiky. O tom, jak Andrej válcoval Bohouše, je zbytečné psát.

Také Vás zajímá:
2 největší problémy ČR - EET a uprchlíci. Opravdu?

Štítky:

Diskuse o článku Chápu, proč lidi chtějí volit Babiše

Anonymous Anonymní:

Jedině SPD jinak zbytek je banda kolaborantu!

 


Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku