Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Jak vzkřísit ČSSD - 3 dobré rady Lubomíru Zaorálkovi

Trojhlavá saň jménem ČSSD dává voličům na výběr mezi drsným bijcem uprchlíků Chovancem, spolehlivým úředníčkem Sobotkou a filosofujícím chacharem Zaorálkem.

Žel Bohu první jmenovaný nemůže trumfnout radikály, ani kdyby se nechal vyfotit v objetí s vodíkovou pumou. Stačí věnovat pár minut četbě diskusí na Internetu a je zřejmé, že je ČSSD u odpůrců imigrantů v těžké neoblibě.

Na Sobotkovi socdemáci také procenta nenadeženou. Stává se smutnou figurkou, looserem na všech frontách.

Zbývá Luboš z Ostravy.

Rozhovorů už jako lídr rozdal tuny, tváří se rozhodně, proklamuje ochotu bojovat. Poradci z USA a ze Slovenska, tito dojiči notně pohublé stranické pokladny, analyzují, koumají, špekulují, chytračí. Leč (možná schválně) opomíjejí zásadní pravdu: V jednoduchosti je síla!

Zaorálek dělá po desítkách let v politice překvapivě velké školácké chyby.

Na co se musí soustředit?

1) Hlavně stručně

Interview se Zaorálkem bývají dlouhá jak týden před výplatou.

V rámci Otázek Václava Moravce 2. 7. 2017, kde proti němu usedl Kalousek, nebyl Zaorálek schopen předložit úderné argumenty, zesložiťoval jednoduché pravdy, přeháněl to s emocemi a příliš mluvil.

Hlavními tématy byly zdravotnictví a penzijní reforma. Zaorálek k nim mohl třeba říci:

Velkopodnikatel ve zdravotnictví potřebuje pacienta dlouhodobě léčit, ale nejde mu o vyléčení. Ze zdravého člověka nic nemá. Plně hrazené nadstandardy jsou už dávno možné v rámci privátních zařízení.

Investování do soukromých fondů musí být pouhým dobrovolným doplňkem systému. V zahraničí spousta fondů zkrachovala, lidé přišli o celoživotní úspory. Bankéři, kteří teď slibují plnění za 40 let, budou tou dobou dávno mrtví.

Zkušenosti bez jakýchkoli pochybností ukazují, že trh nevyřeší vše. Stát musí mít ohledně důchodů a zdravotnictví hlavní slovo.

2) Kdo je připraven, není ohrožen

Ve zmiňovaných OVM se nechal Zaorálek velmi snadno vykolejit, když na něj Kalousek vytáhl podporu řepky. To lídra ČSSD ani jeden ze štědře honorovaných poradců neupozornil, že na to může přijít řeč?

Pane Zaorálku, ať nejste znovu přistižen v nedbalkách, prozradím Vám, co soupeři dřív nebo později také vytáhnou a naznačím odpovědi:

- Vládli jste s Babišem, podporujete oligarchu / Po volbách nebyla jiná možnost, pokud jsme chtěli prosadit program. Babiš byl pod našim dohledem. Buzeraci podnikatelů chtěl Babiš, uvědomujeme si, že to byla chyba.

- Po revoluci jste vládli víc než deset let, pro slušné pracující lidi jste neudělali téměř nic. Slibujete mnohokrát slíbené / Máte pravdu, věci nešly tak rychle, jak jsme chtěli. Garantuji splnění těchto našich priorit do roku 2021: ...

- Stát jako zaměstnavatel selhává. Práce z domu téměř neexistuje, částečné úvazky jsou problémem, firemní školky zřizují zlí kapitalisté / Vím, že jsou tady rezervy. Stát musí jít příkladem v takové péči o zaměstnance, která směřuje k podpoře rodin s dětmi.

3) Kdo se bojí, prohraje volby

Babišovy preference vypadají děsivě. Jsou tak vysoko, že to skoro až smrdí. Znám lidi, kteří dali ANO svůj hlas. Nikdo z nich neplánuje svou volbu zopakovat.

ČSSD je tradiční politickou stranou, která zkostnatěla. Potřebuje začít stavět na předchozích úspěších a stát se znovu srozumitelnou.

Voliči vědí, co je Babiš za potvoru. Pokud se jim nabídne smysluplná alternativa, rádi podpoří někoho jiného.

Největším plus Andreje Babiše je, že se ho soupeři bojí. ČSSD se bojí nejvíc.

Také Vás zajímá:
Jak zlepšit fungování státu? Přesuňme ministerstva do regionů
Jak na Cikány? Přes zdraví

Štítky: ,

Diskuse o článku Jak vzkřísit ČSSD - 3 dobré rady Lubomíru Zaorálkovi



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku