Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

Optimistická sociální síť: Nápad za 1 000 000 000 $

Existuje spousta internetových platforem použitelných k šíření nenávisti, špatných zpráv a katastrofických vizí. Je s podivem, že žádný z velkých hráčů zatím nespustil sociální síť, jejímž hlavním krédem by byl optimismus.

Sociální sítě žijí z publicity, kterou získávají kvůli rozsévání negativismu. Do médií se Twitter, Facebook a spol. málokdy dostanou v jiné souvislosti, než když padnou ostrá vyjádření.

Odbočka

Andrejkovi můžete vytknout milion věcí. Ovšem za jedno ho musí každý soudný člověk pochválit. Líčí svět pozitivně. Když ho budete podporovat, bude líp. Pokud podporu ztratí, nenastane žádná katastrofa. Tak se prezentuje.

A za to mu patří dík.

Rejžovat na katastrofických vizích je snadné. Ovšem také nebezpečné.

Katastrofické vize se nikdy nesplní, otřesy přicházejí nečekaně z nečekaných stran. Předcházení mylně předpovídaným temným zítřkům vždycky něco stojí.

Pokud nebude po mém, hrozí obří škody. Svět nebude jako dřív. Odnesou to další generace.

Od koho jsme slyšeli tato vyjádření?

Třeba od Kalouskovců, když v době hospodářské krize vyřvávali, ať se neutrácí, jinak nastane epochální kolaps veřejných rozpočtů. Čímž způsobili paniku, díky které se ekonomika z krize vyhrabávala o x let déle, než by při rozumném přístupu musela.

Nebo od Okamuroovců (hrozné slovo), kteří vyřvávají, že přijmeme-li pár stovek uprchlíků, přejedou nás muslimské hordy. Důsledkem čehož přitvrdili politici hlavního proudu a nasraný Brusel nás v budoucnu dozajista odmění jistotou minimálně desetinásobku.

Zpět k sociálním sítím

Každá z předních sociálních sítí chce zlepšovat svět.

Prý tím, že umožní svobodnou výměnu názorů. Svobodnou s některými omezeními, např. nelze sdílet prso.

Ovšem proti šíření pesimismu, nenávisti, špatných zpráv a zla nedělají nic. Snad jen vyloženě kriminální aktivity potírají.

A uživatelé Facebooku pomalu mizí. Potíže s ochranou dat jsou dalším hřebíčkem do rakve.

Obdobné problémy čekají v budoucnu také další velké sociální sítě. Proč? Vždycky je nejvíc slyšet ten, kdo nejvíc křičí. Kdo se cítí ohrožen. Kdo vidí nebezpečí.

Vzniká poptávka po optimistické sociální síti. Sociální síti, kde by nikdo nekřičel.

Uživatelé by se ověřovali přes doporučený dopis, falešné profily by neexistovaly. Každý by se závazal ke slušnému chování a ke sdílení pouze takových věcí, které vypovídají o lepších stránkách světa.

Mám optimistickou sociální síť rozjet? Jsem už starší pán. Vlastním závazky a místo na úřadě.

Ale nebojte, dočkáte se. On mi to někdo ukradne...

Také Vás zajímá:
Všichni jste líní a neschopní idioti!
Jak žít?

Štítky: , ,

Diskuse o článku Optimistická sociální síť: Nápad za 1 000 000 000 $



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku