Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace

5 důvodů, proč nesledujeme televizi

Pokud čekáte pseudointelektuální žvásty o tom, jak jsme vyhodili z obýváku bednu a teď sjíždíme televizní obsah na miniaturních monitorech, nedočkáte se.

Nesledujeme televizi jako médium. Jsme s manželkou fanoušky kvalitních filmů a seriálů. Vesele stahujeme. To nejlepší pak pouštíme přes HDMI kabel na pěkné velké obrazovce.

České televize nás bohužel vyštípaly z řad svých diváků. Krom příležitostné návštěvy Otázek Václava Moravce a pravidelného užívání si Ligy mistrů je pro mě televize mrtvá.

Kvůli přemíře reklamy skuhrat nebudu. Jaké jsou další důvody?

1) Naprosto šílené vysílací časy

Dobré pořady běží pozdě večer a končí v noci. Jako zářný příklad dávám dlouhodobě úspěšný cyklus Americké nezávislé léto. Náročnější divák zřejmě dle tvůrců programových schémat buď nepracuje nebo chodí na devátou.

Vstávám v šest. Čučet do půlnoci, pořešit hygienu a ulehat kolem půl jedné zkrátka nejde.

2) Příšerný dabing

Neovládám žádný cizí jazyk. Ale umím číst.

Udržet kvalitu dabingu při kvantech pořadů, které se namlouvají, není reálné. I kdyby měli všichni dobrou vůli. Což nemají.

Kdo je aspoň trochu citlivý, musí vnímat propastný rozdíl mezi originálem a tím, co na první dobrou páchají stachanovci českého dabingu.

3) Chybějící kontinuiuta

V televizi doběhne řada seriálu. Ač jsou už dávno natočené řady další a tvorba českého znění je možná ze dne na den, na pokračování se většinou čeká měsíce. Často marně.

4) Chaos v programech

V ČR máme desítky televizních stanic. V hlavním vysílacím čase a okolí běží každý den stovky pořadů.

Z tištěných ani webových programů se přehledně nedozvíte, co stojí za sledování. Trávit drahocenný čas jejich študováním plus následným lustrováním nabídky přes CSFD se mi ani v nejmenším nechce.

5) Zprávy jsou dlouhé jak týden před výplatou

Internetové zpravodajství má velkou nevýhodu v tom, že člověk rozklikne jen to, co ho zajímá. Logicky pak ztrácí přehled.

Hlavní televizní zprávy naneštěstí nabobtnaly do stopáže, která je z mého hlediska činí naprosto nesledovatelnými. Za běžný den se toho zas tolik nestane.

Ideální jsou půlhodinové Polední zprávy na ČT, ale to bych musel být rentiérem.

Kam dál?
Awkward a Girls - 2 seriály o holkách s malýma prsama
Cizinka - Seriál, který mě uhranul

Štítky: ,

Diskuse o článku 5 důvodů, proč nesledujeme televizi



Tady může být Váš názor.

Poslat komentář




<<<  Zpět na titulní stránku